Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Se kterým z těchto druhů máte nejlepší zkušenost? |
RC British Shorthair |
|
100% |
[ 1 ] |
RC Indoor od 1 roku |
|
0% |
[ 0 ] |
RC Hair and Skin |
|
0% |
[ 0 ] |
|
Celkem hlasů : 1 |
|
Autor |
Zpráva |
NikkiDarko mimčo

|
Datum vložení: st 02.leden 2013, 22:00 Předmět: Briťák- Royal Canin |
|
|
Ahój
mám 1ročního briťáka a teď jsme dojedli poslední pytel RC Kitten a už je asi načase, abychom přešli na dospělácký krmivo...
Ale nějak si nevím rady...celou dobu brouzdám po internetu hledám recenze a rady, ale každý druh má jiné klady a jiné zápory...
Chtěla jsem si vybrat mezi RC - British Shorthair, Hair and Skin nebo Indoor pro kočky od 1 roku.
Vůbec netuším, které z těchto tří..??
British Shorthair mě hodně zaujaly, protože složením jsou podle mě nejlepší a kočičákovi by neuškodilo, kdyby trochu přibral... je to typický granuložrout, skoro nic jiného nesní...ale někdě jsem se dočetla, že tvar granulí je velký a kočky ho moc nemusí?? Kupuji většinou velký pytel a bojím se, aby mi to tu potom nezůstalo...
Ještě jsem přemýšlela, že bych koupila 2 z těchto druhů a míchala mu je, ale na to jsou taky rozdílné názory.
Prostě jsem šíleně zmatená
Budu ráda za každou radu a zkušenost!!
PS: poslední zajímavost na závěr , setkali jste se někdo s tím, že by vaše kočka jedla olivy? Já mu je nedávám, je to hodně slané, tudíž asi hodně nezdravé. Ale jednou mi je ojedl z pizzy a kdykoli je rozdělám, tak by mi ukousnul ruku... 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Dagi vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: st 02.leden 2013, 22:12 Předmět: |
|
|
Olivy miluje snad každá kočka 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
NikkiDarko mimčo

|
Datum vložení: st 02.leden 2013, 22:14 Předmět: |
|
|
Dagi:
Opravdu? to koukám.. já měla kočiček několik a s tímhle jsem se setkala poprvé, tak jsem na to koukala jako blázen .. Zajímalo by mě čím to je 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Radava vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: st 02.leden 2013, 22:45 Předmět: |
|
|
Náš Čenda olivy miluje. Občas nějakou dostane a to je na vrcholu blaha ... a ještě má rád naloženou kukuřici... no jo, chutě maj ti naši kočičáci různé... Tobiáš zase miluje špičky rohlíku... tu už jsem neměla, ani nepamatuju, vždycky mne o něj obere.
|
_________________ www.napomockockam.cz
Tobiáš, rezatý blesk
Čenda, rozvážný pán v letech
Rozárka, černobílé sluníčko
Silver, venkovní pirát
Barnabáš, kocourek, co si nás našel
Squatteři Sofie a její tři koťata Zorro, Jack Sparrow a Bonnie |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lu vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 03.leden 2013, 0:00 Předmět: |
|
|
Náš Matýsek taky miluje olivy. Stačí, když slyší z kuchyně cinknout lžičku o skleničku a už je tam. A musím mu dát, je neodbytný a vleze mi čenichem až do té skleničky. Miluje specielně zelené olivy plněné červenou papričkou. Alespoň mu je z té slané vody oplachuji.
Taky miluje mraženou kukuřici a mražený hrášek - pochopitelně rozmražené . Vyndat potajmu pytlíky této zeleniny z mrazáku je zhola nemožné.
Ostatním třem kočičákům to nic neříká.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
NikkiDarko mimčo

|
Datum vložení: čt 03.leden 2013, 5:59 Předmět: |
|
|
Tyjo, tak to koukám  , no aspoň, že Leonard není "zvláštní" sám ...
ale spíš bych potřebovala poradit s tím krmivem 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
wanesaa vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 03.leden 2013, 7:53 Předmět: |
|
|
Myslím,že velké granule budou pro britku lepší,protože o nich je známo,že nechtějí moc granule kousat a jenom je hltají.je to zkušenost od mých kamarádek a mého táty.když jsem jim koupila velké granule,tak konečně chroupaly a nehltaly,nezvracely.Jinak Royalkami kočce uděláte určitě radost.My používáme ty přímo pro britky a mají velký úspěch.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
sumerian vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 03.leden 2013, 8:31 Předmět: |
|
|
potvrzuji. ostatní granule se u nás polykají. RC british short hair se koušou.
|
_________________ www.kocourove.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Bichette vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 03.leden 2013, 9:04 Předmět: |
|
|
Lu, Matýsci jsou asi všichni olivoví. Náš Maty je také miluje. Vždy ji pacinkou ukradne z talíře, vezme do pusinky a na ostatní strašně vrčí. A umí i vycucnout papričku.
Jinak já granule klidně míchám, není na tom nic špatného, žádné z mých koček to nečiní potíže. Střídám bezobilné Porty a Taste a k tomu dávám vždy jednou z čas RC indoor namíchané s těmi na zuby. A v období Royalek vždycky všichni přiberou a jsou jako sumci. Žerou je vysloveně na chuť a ne na hlad. V období Royalek i mnohem méně baští maso a ostatní věci, to už jsem také vysledovala. Kdybych jimi krmila pořád, mám doma samé vypasence, díkybohu za bezobilné.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
NikkiDarko mimčo

|
Datum vložení: čt 03.leden 2013, 17:54 Předmět: |
|
|
Jo tak paráda, jsem ráda, že vidím nějaké pozitivní zkušenosti s RC B.S. Leonard kouše poctivě i ty Kitten, takže s tím problém nemáme, ale třeba naše čivava ta jí jen ty malinký a velkejch se nedotkne, tak jsem se bála, aby to kočičákovi taky nevadilo
Vypadá to tedy, že koupím tyto BS a k tomu jedny z těch 2 a budu mu míchat 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
andyyy.s kotě

|
Datum vložení: so 05.leden 2013, 14:36 Předmět: |
|
|
British short hair taky můžu jenom doporučit.
Co se týče oliv, tak u nás vede olivový olej. Mám takový výživný rituál na nehty, že si olej rozhřeju v misce, pak do teplého na 10min. nehty namočím a přebytek rozetřu do rukou a kocouři jsou oba schopni mi ruce od oleje během chvile kompletně olízat. kočičí chutě jsou holt nepředvídatelné 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
kockysphynx vládkyně/vládce střechy

Založen: 14. 12. 2009 Příspěvky: 793 Bydliště: Buková u Nových Hradů
|
Datum vložení: ne 06.leden 2013, 12:57 Předmět: Re: Briťák- Royal Canin |
|
|
NikkiDarko napsal: |
Ještě jsem přemýšlela, že bych koupila 2 z těchto druhů a míchala mu je, ale na to jsou taky rozdílné názory.
|
Míchám cca 4-5 druhů granulí, několik druhů konzerv, dále mají syrové hovězí, kuřecí a vepřové a žádný problém.
Naopak, problémy byly stále, když měly kočky jen jeden druh granulí, pak je jakákoliv změna neskutečně rozhodila.
|
_________________ Olda & Felis & Charlie & Naranja & Mr. Big |
|
Návrat nahoru |
|
 |
NikkiDarko mimčo

|
Datum vložení: ne 06.leden 2013, 15:16 Předmět: |
|
|
Olivový olej?!!
všem díky moc za rady ! )
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nadikhindo vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: ne 06.leden 2013, 17:54 Předmět: |
|
|
s olivovým olejem trochu opatrně, citlivým kočkám může podráždit slinivku
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
andyyy.s kotě

|
Datum vložení: ne 06.leden 2013, 19:55 Předmět: |
|
|
Já je ani nenechávám ho lízat, jen je to takové úsměvné, že jsou po něm oba jak diví 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|