Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Ke kocourkovi, kocour nebo kočička? |
Kocour |
|
0% |
[ 0 ] |
Kočka |
|
100% |
[ 5 ] |
|
Celkem hlasů : 5 |
|
Autor |
Zpráva |
Romanka koťátko

|
Datum vložení: st 24.srpen 2011, 14:56 Předmět: Druhý kocourek |
|
|
Chci se zeptat máme skoro tříletého kocourka, příští rok se budeme stěhovat do baráčku a chtěli bysme mu tam pořídit kamaráda.
Jaké máte zkušenosti, je lepší ke kocourkovi pořídit kocoura nebo kočičku?
Kocourka máme vykastrovaného.
|
_________________ Moudrá kočka ví,že zírání do prázdna a přemýšlení o záležitostech vesmíru má téměř stejný význam,jako dumání nad tím,kdy zas půjde spát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosiq mňaudáma/pardál

|
Datum vložení: st 24.srpen 2011, 15:15 Předmět: Re: Druhý kocourek |
|
|
Osobně bych řekl že nezáleží na pohlaví kočičáků když jsou kastrovaní jako na povaze kočičáků, záleží co máte za kocourka zdali povaleče,akčního,hodně teritoriálního to poznáte třeba s každou i minimální změnou čehokoliv v jeho teritoriu problém by mohl nastat i když by byl váš současný kocourek moc fixovaný na vás.
Já mám od včerejšího dne doma na hlídání pravého britského kocourka (pravého myšleno povahou) jsou mu 3 roky mojí kočce taky a kocourkovi mému 1,5 roku, moji usedlíci na něho od první vteřiny syčeli, vrčeli ale kocour je má v paži, prostě mega pohodář kterého fakt nic nerozhází za poslední 3 týdny vystřídal 4 domovy až u mě zůstane na cca rok než majitelka dostuduje a najde si svůj domov (její matka má silnou alergie) no a můj kocourek jako akční blázen ztěžuje seznamování svými agresivními výpady a absolutní ignorací mě a kočička (hodně teritoriální a fixovaná na mě) se mě odvděčila bobkem na posteli a též absolutní ignorací a odmítání potravy i přesto vím že to bude ok oni si zvyknou a začnou se minimálně tolerovat snad se budou mít i rádi.
Hodně záleží na povaze bude to chtít vybrat co nejpřesněji ať mají stejné záliby (buď spánek a jídlo, nebo hry a lumpárny) jinak by jsi moc nesedli pokud by si chtěl jeden až moc hrát a druhý až moc odpočívat i když i tak by se tolerovali časem.
|
_________________ Rachel (Rejčl rejčinka prdelka potvůrka tygříček)
Ebynka (Eby terorista,popelář)NALEZENEC-UMÍSTĚN
Ketynka (Kety mazel,olizovač)NALEZENEC-UMÍSTĚN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Romanka koťátko

|
Datum vložení: st 24.srpen 2011, 15:42 Předmět: |
|
|
Děkuju za názor, náš kočičák je lenoch a pak ho chytne rapl a je z něj akční blázen Lítá po bytě jako splašenýý
My teď máme briťáka (whiskas) a chtěla bych birmu.
Nevím jestli na kotěti poznám jakou bude mít povahu no uvidíme
My jsme právě mysleli, že až se přestěhujeme do nového domu, tak to tam náš kočičák nebude mít jako jeho teritorium, tak to pro něho bude snažší když tam ta nová kočička přijde s ním...
|
_________________ Moudrá kočka ví,že zírání do prázdna a přemýšlení o záležitostech vesmíru má téměř stejný význam,jako dumání nad tím,kdy zas půjde spát. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rosiq mňaudáma/pardál

|
Datum vložení: st 24.srpen 2011, 15:56 Předmět: |
|
|
Ano z jedné strany lehčí z druhé strany šok číslo 1 nové teritorium šok číslo 2 něčí teritorium.
Povahu na kotěti určitě nezjistíte dopředu, ale co vím tak obecně jsou birmy nekonfliktní pohodová zvířátka, kamarádka má 2 birmičky a jsou to mazlové a nevadí jim že je někdo navštíví s pejskem či dokonce jeden kamarád chodí na návštěvy se siamským kocourem na kšírkách na kafčo. Údajně s nimi nikdy neměla problém ať již někomu hlídala kočku/y pejska, myslím si že volíte dobře. Lepší než já ten siamský kocour je moc aktivní na britského kocoura a poloperskou kočičku (co má povahu jak 100% peršanka lenošná vznešená až až) chudák by jsi chtěl hrát a oni ho zaženou nebo mu namlátí když neuteče včas, navíc sami z toho mají šoky že kolem nich skáče běhá (asi mu budu muset fakt začít hledat jiný domov po 100% doléčení)
|
_________________ Rachel (Rejčl rejčinka prdelka potvůrka tygříček)
Ebynka (Eby terorista,popelář)NALEZENEC-UMÍSTĚN
Ketynka (Kety mazel,olizovač)NALEZENEC-UMÍSTĚN |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Romanka koťátko

|
Datum vložení: st 24.srpen 2011, 16:04 Předmět: |
|
|
Chudáček aktivní, tak snad vám to dobře dopadne
A jsem zvědavá na toho našeho mazlíka jak se s tím popere 
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lucie Skřivanová vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 25.srpen 2011, 17:41 Předmět: |
|
|
Já bych pořídila ke kocourkovi kočičku. K dospělému briťáčkovi, (o kterém nám bývalá majitelka říkala, že je určitě spokojený jen jako samotář) jsem zatoužila pořídit si burmillu. Koupili jsme si koťátko-holčičku, seznamování trvalo 2-3 týdny, ale moc pěkně teď spolu vycházejí. (Samozřejmě jsou oba kastrovaní.)
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
katja vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: čt 25.srpen 2011, 17:59 Předmět: |
|
|
Ono je to o osobnosti a těžko radit dopředu. Můj Sam byl s jedním kocourem kamarád od prvního dne, přátelil se s ním víc než s jakoukoliv holkou, a druhého tedy zdvořile toleruje, ale nemluví s ním. S jednou holkou býval kamarád, a pak nějak zlhostejněli, druhou jednou míjí pak olizuje. Ale obecně vzato: ke kocourkovi kočička, není tam rivalita.
|
_________________ Samuel, siamák s čokoládovými odznaky/ Abigail, balinéska s čokoládovými odznaky
sestry Conchita Sirius*CZ, želvovinová orientálka, a Claire Sirius*CZ želvovinová se znaky
Matýsek, cornish rex s modrými odznaky |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|