Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Kočka nebo kocour? |
Kočka |
|
36% |
[ 7 ] |
Kocour |
|
63% |
[ 12 ] |
|
Celkem hlasů : 19 |
|
Autor |
Zpráva |
wesulle koťátko

|
Datum vložení: pá 04.květen 2012, 22:12 Předmět: kočičku nebo kocourka? |
|
|
Ahoj,
máme doma roční kočičku Zoe a dostaneme k ní v červenci dalšího kočičího kamaráda. Jen nevím, jestli zvolit kocourka nebo kočičku. Zoe by možná brala radši kocourka, jelikož s ní jezdíme k příbuzným, kteří mají 3 kocoury a 1 kočku. S kocoury si chce pořád hrát a kočky si moc nevšímá spíš na ní vrčí a syčí.
Já bych si přála kocourka, ale dost se bojím značkování a zápachu, jelikož bydlíme v malém bytečku. Přítel je proti pořizování další číči kvůli zápachu, i když domorodec vůbec cítit nejde! Samozřejmě jsme pro kastraci, ale znám několik případů, kdy kocour i přes kastraci stále značkuje a zapáchá.
Co byste doporučili vy? Máte podobnou zkušenost?
|
_________________ Zoe - kočka domácí, * 28.4.2011
Joel - kocour domácí, * 20.4.2012 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
tatiana vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: pá 04.květen 2012, 23:57 Předmět: |
|
|
Značkovat vám může při troše smůly i kastrovaná kočka, to není o pohlaví. Já osobně volím vždy kocoura-je snažší kastrace, nemusím se o něj tolik bát jako o kočku. A taky o dost lacinější .
S tím značkováním u kastráta-to byste musela mít doopravdy smůlu, naprostá většina kocourů po kastraci značkovat doopravdy přestane. A když vykastrujete včas, ještě než pohlavně kocour dospěje a začne s touto "zábavou", tak to nemusí ani zkusit.
|
_________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šántí, Bivoj, Evita, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
www.prestickekocenky.cz
www.auris-audio.cz
www.klapkynausi.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
eriny vládkyně/vládce střechy

Založen: 06. 04. 2010 Příspěvky: 307 Bydliště: Brno / Karlovy Vary
|
Datum vložení: po 07.květen 2012, 13:43 Předmět: |
|
|
Souziti dvou kocicek muzu jedine doporucit, nase holky jsou dohromady uzasne. Taky jsme si je brali rok od sebe a seznameni bylo naprosto bez problemu. U rodicu kdyz jsme ke kocicce porizovali kocourka, tak se nikdy moc nemuseli a spis zili oddelene, proste nikdy nechteli byt doma spolecne, kdyz kocour vlezl dovnitr kocka sla na zahradu a obracene.
Nicmene ono to stejne neni ani tak o pohlavi jako o povaze 
|
_________________ tříbarevné sluníčko Lily
bílo-mourovatá suverénka Maggie
chlupatá princezna Julie
v nebíčku černí kluci Mňouk, Romeo a Montík |
|
Návrat nahoru |
|
 |
wesulle koťátko

|
Datum vložení: po 28.květen 2012, 16:23 Předmět: |
|
|
Děkuji za odpovědi. Nakonec jsme se rozhodli pro kocourka Holt to značkování nějak přežijeme ze začátku, než půjde na kastraci, a kočičanda si bude muset zvyknout 
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Balisek vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: po 28.květen 2012, 17:21 Předmět: |
|
|
wesulle napsal: | Holt to značkování nějak přežijeme ze začátku, než půjde na kastraci, a kočičanda si bude muset zvyknout  |
A proč byste měli značkování "přežívat"? Dejte ho vykastrovat dříve, než si začne označovat byt. Na kastraci je vhodný čas, jakmile je kocour fyzicky zralý (což je už kolem 8. měsíce věku, u některých plemen i dříve).
Tvrzení, že s kastrací je nutné čekat do roka i za cenu totálně počůraného a zasmraděného interiéru, jsou už dávno překonána. Žádné výzkumy neprokázaly, že by onemocnění močového traktu souviselo s věkem, ve kterém byla provedena kastrace.
Kočka si na kocoura zvykne bez problémů. Mám doma 7letou dámu, 3letého zastydlého puberťáka a 7měsíční kocouří pometlo (mimochodem zítra jej čeká kastrace). Všichni spolu vycházejí bez nejmenších problémů. Je pravdou, že kocouři se spolu více hrají, ale to je spíš dáno pokročilejším věkem kočky, než odlišností pohlaví.
|
_________________ STAR WARS TEAM:
Ilesha Arakan (Ileš), orientální lila, *21.8.2005
Luke Skywalker Arakan (Luky), siamský lila, *3.7.2009
Teddy Bear Egyptian Beauty (Tedy), devon rex černý, *8.11.2011
Jumper Snow Arakan (Stič), siamský bílý, *17.8. 2007 + 13.4.2012 |
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Datum vložení: po 28.květen 2012, 18:21 Předmět: |
|
|
Balísku, držím černému TVORU a pometlu v jednom kudrnatém kožíšku palečky a tobě taky.
|
_________________ Tatiana, Claudius, Čuk, Gek, Baldík, Šántí, Bivoj, Evita, Fay, Max, Bejby a Adam-in memoriam
www.prestickekocenky.cz
www.auris-audio.cz
www.klapkynausi.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Alena vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: st 20.červen 2012, 8:55 Předmět: |
|
|
Mě v tom hlasování chybí možnost "oba dva" popř. "nezáleží na tom". Mým chovem prošlo několik kocourů i koček a každý je jiný. Podle mě záleží víc na povaze než na pohlaví.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kikinek kotě

|
Datum vložení: st 20.červen 2012, 9:51 Předmět: |
|
|
pořiďte kocourka když si s kocoury rozumí lépe v půl roce ho dáte vykastrovat aznačkovat nebude.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
TerezaJ vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: st 20.červen 2012, 10:18 Předmět: |
|
|
Chtěla bych kocoura, ale řízením osudu máme tři holky:) Jednou snad bude i ten kocourek.
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |

|
Datum vložení: st 20.červen 2012, 10:24 Předmět: |
|
|
Já mám jako vykastrované mazlíky všechno kocoury, celkem 5. Kočky mám jen chovné. Na mazla jsem kocoura volila proto, že je snadnější kastrace, méně zvíře a tím pádem i mně zatěžuje, a je to lacinější.
|
www.prestickekocenky.cz
www.auris-audio.cz
www.klapkynausi.cz |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kikinek kotě

|
Datum vložení: st 20.červen 2012, 10:37 Předmět: |
|
|
kocura je doré dát vykastrovat pokud není chovný a nechceme mít doma ,,puch jak na veřejnejch tureckejch záchdcích“ znám lidi co doma mají nekastrovanýho kocoura a už si na ten smrat tach zvykli že to sami necítí, ale kdokoliv k nim přijde tak dostane takovou přez nos,že ho to zrovna natáhne
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
wesulle koťátko

|
Datum vložení: st 20.červen 2012, 10:50 Předmět: |
|
|
Vím, že už není potřeba čekat až do jednoho roku života Musím se ještě poptat u našeho veta. Já se právě jen bojím, že se vším začne dřív než bude moct na kastraci. Náš vet kastruje cca od 6 měsíce, myslím.
Co se týče té ankety, tak oba dva nepřipadá v úvahu. Už teď jsem si druhou číču musela vydupat. Tři už bych asi ani nechtěla, jelikož bychom se do bytu už všichni nevešli Samozřejmě, každá kočka/kocour je jiný. Mně šlo jen o to, jaké mají lidé zkušenosti(co je častější) Ale to je jedno .
Už se nemůžu dočkat, akorát doufám, že seznamování proběhne úspěšně. Když jsme tam byli na návštěvě, moc se na něj netvářila
Pokud máte zájem, tady je náš pašák
http://wesulle.rajce.idnes.cz/Joel/
Naposledy upravil wesulle dne po 09.červenec 2012, 9:36, celkově upraveno 1 krát |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Kikinek kotě

|
Datum vložení: st 20.červen 2012, 12:24 Předmět: |
|
|
seznamovačka určitě bude v pohodě třeba-že na sebe budou ze začátku prskat, ale po čase si určitě zvyknou. 
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
wesulle koťátko

|
Datum vložení: ne 08.červenec 2012, 22:51 Předmět: |
|
|
Tak a už máme kulíška doma. Seznamování proběhlo skvěle, jelikož kotě bylo od přítelovo maminky, tak jsme měli možnost přes svátky a víkend kočule seznámit. I když bylo počáteční vrčení a syčení. Číča nemohla koťata ani vystát, ale tomu bylo po několika dnech konec. Dnes se s nima dokonce honila po zahradě.
Teď už jsme doma v Plzni a číča začala na mrňouse doprážet a chtěla si hrát. Malýmu se moc nechtělo a tak prozkoumával terén. A teď? Oba dva leží jak zabití. Zoe se chladí na podlaze a Joel si to vesele vrní u mě na posteli
Ještě dotaz. Jak řešíte krmení, když číča má granule pro kastráty a mrňousek má kotěcí granulky? 
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
KáčaV vládkyně/vládce střechy

|
Datum vložení: ne 08.červenec 2012, 23:10 Předmět: |
|
|
wesulle napsal: | Ještě dotaz. Jak řešíte krmení, když číča má granule pro kastráty a mrňousek má kotěcí granulky?  |
Blbě, nejvíc vždy chutná to, co má ten druhý, takže u nás kotěti nejvíc chutnaly light granule pro kastráty, zatímco dospělí nedávno dojídali granulky kotěcí . Tedy mladému už je deset měsíců pryč, takže už je to stejně jedno .
|
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
|